bossebullterrier.blogg.se

En blogg där ni kan läsa om Bullterriern Bosse och hans uppväxt.

Smådjurskliniken i Arvika

Publicerad 2014-02-21 21:32:34 i Allmänt

Idag var det dags för veterinären igen! Och i två timmar var vi där och böjde, klämde och röntgade höfter, knän och ryggrad. Bosse fick beröm för sina fina knän och höfter :-)

Det veterinären hittade på röntgen var en mörk skugga mellan höftkulan och "skålen", in mot ryggraden kan man säga. Och den skuggan syndes på alla bilder oavsett vinkel. Han funderade på om det kan vara en liten broskbildning, men var inte säker utan skickade bilderna till en ortoped veterinär i Karlstad som ska hjälpa honom att avgöra vad det är och om det behövs opereras eller ej.
Sen hade han även en pytteliten "tipp" på utsidan "skålen" så den skulle också ortopeden kolla på. Men annars såg det jättebra ut så nu känner vi att vi kan pusta ut lite i alla fall. Men Bosse pustar nog inte ut föräns i morgon för han är ganska groggy och trött sen han blev sövd, stackaren! Och på onsdag ska vi få veta vad veterinärerna har kommit fram till.



Kommentarer

Postat av: Inga-Britt Durendahl

Publicerad 2014-03-05 18:58:23

Ni har haft otur med många veterinärbesök! Hur har det gått med höfterna? Hoppas de går bra!

Svar: Han har inget fel på varken höfter, rygg eller knän. Troligtvis så är det en mjukdelsskada han har, så han äter metacam och vilar. Men jag tycker att han börjar bli lite bättre faktiskt. Han stöder mer på benet nu än vad han gjorde för någon vecka sen. Så det går åt rätt håll i alla fall :) Men han har haft riktig otur med vetrinärbesök. Och han gillar inte vetrinären, det stressar honom något otroligt mycket. Så det har varit jobbigast :(
Bosse

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Bosse

En bullterrier under uppväxt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela