bossebullterrier.blogg.se

En blogg där ni kan läsa om Bullterriern Bosse och hans uppväxt.

Valpkurs!

Publicerad 2013-06-28 13:33:14 i Allmänt

Jaha då har matte anmält oss till en valpkurs! Det ska bli riktigt roligt och spännande :) Matte vill lära sig att "jobba" mer med mej och tyckte att det var en bra ide´ att gå en kurs. Så om 3-4 veckor drar den igång :)
 

Dörrskylt

Publicerad 2013-06-26 11:14:35 i Allmänt

Matte har köpt en skylt som hon har sätt på ytterdörren. Hon tyckte att den passade mej ;)
 

Regn, regn, regn!

Publicerad 2013-06-13 12:23:21 i Allmänt

Idag spöregnar det! Uff vad tråkigt!
Men matte körde lite hjärngympa med mej, och det tycker jag är skitroligt! :)
Lite svårt var det i början men nu börjar jag bli riktigt duktig på det.
Först lekte vi "sök". Då får jag sitta i hallen och vänta medan matte gömmer en godisbit någonstans i vardagsrummet. Sen kommer hon tillbaka till mej och säger sök, och då får jag börja leta efter godisen. Jag har börjat bli riktigt duktig på detta och att använda nosen :)
Efter att vi hade lekt det några gånger så visade matte mej en ny lek, där hon la en godisbit under en hink och så skulle jag försöka få fram den. Det var lite svårt i början men efter några försök blev jag bättre på det. Och kul var det! :)
Men nu gick jag och la mej på sängen en sväng och tänker sova lite för det var lite jobbigt att behöva använda hjärnan så mycket ;)
Jag vet att den är där under för jag känner lukten av den.
Provar å bita i hinken så kanske jag får fram den ;)
Jepp, det funka! :D
 
/Bosse
 

Bergsklätt

Publicerad 2013-06-12 17:52:31 i Allmänt

Idag åkte jag och matte till Bergsklätt, det är ett naturreservat ca 4-5km ifrån där vi bor. Jätteroligt var det tyckte jag! Fattar inte varför matte inte har tagit med mej dit tidigare. Men nu blir det nog fler gånger vi åker dit :)
Vi träffade ett äldre turistpar som prata lite halvtaskig svenska, men dom tyckte i alla fall att jag var väldigt fin och fråga om dom fick ta kort på mig. Men dom våga absolut inte hälsa på mej för dom hade ju läst och hört så många skräckhistorier om alla dessa "kamphundar". Matte skrattade lite och sa att det inte var hundarnas fel utan deras ägare som det var fel på. Och det höll dom med om, men dom höll sig ändå på avstånd. Men det brydde inte jag mej om för jag hade fått span på korna i stället, dom var mycket intressantare tyckte jag.
Korna var riktigt häftiga!
Matte fick slita med mej för jag ville inte lämna korna :P
Vi gick ner till vattnet så jag badade tassarna lite.
Men det var att lite för kallt i vattnet tyckte jag ;)
Jag vid en utav rastplatserna som finns på Bergsklätt.
Nöjd kille!!
 
/Bosse
 

Djursjukhuset Karlstad

Publicerad 2013-06-10 19:13:43 i Allmänt

Idag hade Bosse tid på Djursjukhuset i Karlstad för att fä hjälp med sitt öga. En aning jobbigt var det med alla nya dofter, folk och hundar (Bosse har lite svårt att stressa ner när han kommer upp i varv). Men vetrinären fick i alla fall titta på ögat efter lite om och men ;)
Tydligen så har Bosse en liten vätskefyld systa i ögonvrån, som också är inflammerad. Så nu har han fått ögondroppar med kortison i som han ska ha 3 gånger om dagen i 21 dagar, och sen ska vi på återbesök. 
Så nu håller vi tummarna igen för att de här dropparna ska hjälpa så han slipper in och tömma denna systan!
 
På djursjukhuset träffade vi även Bosses uppfödare Mia, som kom för att hälsa på Bosse :)
 
/Jennie
 

Sjukling!

Publicerad 2013-06-08 15:41:28 i Allmänt

Det blev ingen utställning denna gången heller för Bosse!
Igår kväll runt 9 halv 10 kom Bosse haltandes, jätte slö och full i utslag (han hade legat i sin bur och sovit i nästan 2 timmar).
Både jag och Dennis fick lite smått panik och började gå igenom Bosse för att se vad som hade hänt. Utslagen såg ut som stora myggbett ungefär. Då ringde vi till rådgivnings vetrinären man har genom Agria för att få lite hjälp. Jag beskrev Bosse för henne och hon sa att det nästan garanterat var någon typ av alergisk reaktion,och att om han inte hade feber så kunde vi avvakta några timmar och se ifall det skulle lugna sig lite.
Så varannan timme tog vi tempen på Bosse för att se så han inte fick feber, men det fick han aldrig som tur var.
Och inga mer utslag kom det heller. Så Jag och dennis satte oss vid varsin dator och började leta efter vad det kunde vara för reaktion och hittade bilder och symptom som stämde överens med Bosses. Nässelfeber.
Och när vi tänkte efter så hade han ju gått i det höga gräset uppe vid hästhagen där det finns brännässlor. Så nu vet vi att han absolut inte tål brännässlor!
 
Idag är han mycke piggare även om han är lite tröttare än vad han brukar vara, utslagen är på väg bort och han har god aptit och dricker precis som han ska.
 
Och på måndag är det dags att åka till Karlstad för ett besök på djursjukhuset för hans öga som inte blev bra trots att ögoninflamationen gick över. Då ska vi få träffa en ögonspecialist som ska kolla om det är ett innåt rullande ögonlock eller om det är början på ett körsbärsöga.
 
Det är mycket nu med våran lilla "gris" men han är så duktig så med alla vetrinärbesök och termometrar i rumpan!
 
Växer så det knakar gör han också! 24kg vägde han för en vecka sedan :)
 
Vi håller alla tummar och tår för hans öga på måndag och hoppas på en mild och snabb behandlig utan operation :)
 
/Jennie
 

Om

Min profilbild

Bosse

En bullterrier under uppväxt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela